Klar parat til vuggestuen

Nu skal du starte i vuggestue

Alle børn og voksne glæder sig til at sige goddag til dig og din familie. Vi vil gerne invitere dig og dine forældre på et besøg, så I kan se hvordan vi bor og hvem vi er.

Du vil blive inviteret med et lille brev pr. mail når det nærmer sig, at du skal starte i vuggestuen. Vi kunne godt tænke os, at dette første besøg skal handle om

  • Dig og din dagsrytme
  • Dine vaner
  • Jeres forventninger til vuggestuen
  • Start i vuggestuen
  • Vuggestuens dagsrytme
  • Og hvad I mere har på hjertet

Børnene er fast tilknyttet den samme stue som enten hedder:

  • Pingvinstuen
  • Mariehønestuen
  • Radisestuen

Brobygningsgruppe

Når barnet fylder 2½ år vil det en dag ugentligt blive tilknyttet en brobygningsgruppe. Målet med gruppen er at tilrettelægge aktiviteter, der udfordrer og udvikler børnene i forhold til kollektive beskeder, gåture to og to, besøge børnehavestuerne, deltage i aktiviteter sammen med børnehaven, selvhjulpenhed: af og påklædning, toiletbesøg m.m.

Målet er, at hjælpe børnene til en blidere overgang fra vuggestue til børnehave.

Ved optagelse

I vuggestuen er børnene samtidig sikret en plads i børnehaven.

Opstart i vuggestuen

Den første tid i vuggestuen er ny for både jer forældre og jeres barn.
Det er erfaringsmæssigt meget forskelligt, hvor hurtigt børnene vænner sig til vuggestuen, dog forventer vi at I afsætter mindst en uge, så barnet får en tryg og rolig opstart.

Jeres barn vil i begyndelsen være tilknyttet en eller to voksne, således at barnet og I hurtigst muligt kan blive tryg ved os og de nye omgivelser.

Stamkort

Det er altid vigtigt at stamkortet, der findes digitalt på Tabulex er udfyldt når barnet starter og altid er ajourført med adresse, telefon, e-mail og arbejdstelefonnummer.
Husk også at anføre div. vacciner. Husk specielt dato for stivkrampe-vaccination.

Praktiske oplysninger

I Sygehusets børneinstitution har vi fokus på 'Barnet i centrum'.

Vi har gjort vores bedste for, at nedskrive vores kultur og værdier - for, at gøre din og dit barns opstart i vuggestuen så tryg og forudsigelig som mulig. I vil derfor i forbindelse med velkomstmail modtage en folder med praktiske informationer, kultur og værdier - "Værd at vide". Det er altid muligt, at spørge ind til dette - så vi derved har en fælles dialog omkring jeres barns opstart.

Siden er sidst opdateret 2. april 2020